top of page

Bevallingsverwerking

sad.png
  • Plaats: Lambertus Hortensiuslaan 40c in Naarden

  • Tijdsduur: 75 minuten

  • Prijs: € 80

Gediplomeerd Bevallingsverwerkingsspecialist

Opgeleid door Angelique Verstegen Praktijk Nova Vita en met respect en waardering voor Diana Koster en haar nalatenschap 

Geaccrediteerd door KNOV

 

Niet altijd is het Happiness en 1 grote roze wolk als je net (opnieuw) ouder geworden bent van een kleintje.


Je voelt je niet blij. De bevalling roept vervelende gevoelens bij je op. Misschien voel je verdriet, boosheid of een diepe teleurstelling. Soms word je overvallen door flashbacks over de bevalling of eigenlijk wil je er helemaal niet meer aan terugdenken. Genieten van je baby is lastig en het lijkt net dat je partner en jij elkaar steeds minder begrijpen. Dit gevoel heeft aandacht nodig!


Probeer het niet weg te drukken maar erken het! De ervaring van een heftige gebeurtenis
ligt opgeslagen in je brein en je hebt hulp nodig dit te verwerken. Als je aan een bevallingstrauma denkt, komt er snel een beeld op van een operatiekamer of veel bloedverlies, maar deze gebeurtenis hoeft helemaal niet als traumatisch ervaren te worden. Terwijl juist een bevalling-uit-een-boekje wel als traumatisch ervaren kan worden. Je veilig voelen is essentieel tijdens een ingrijpende ervaring. (Je onveilig voelen kan bv doordat je alleen gelaten werd of dat je je angstig voelde toen je geen uitleg kreeg bij medisch handelen). Hoe jij een bepaalde gebeurtenis ervaren hebt en of je het goed hebt kunnen verwerken bepaalt of een ervaring traumatisch wordt.

Werkwijze:
Ik ontvang van jou het intake formulier retour en maken een afspraak voor een gesprek in mijn coachruimte in Naarden Vesting. Samen bepalen we wat fijne stappen zijn om te gaan zetten. Soms is 1 sessie genoeg, vaker hebben we meer tijd nodig.


Na het gesprek, en wellicht een schrijfopdracht, wordt duidelijk wat jouw trauma heeft veroorzaakt, dat geeft perspectief!


Uitleg vanuit verloskundig kader werkt vaak heel verhelderend. Door lichaamswerk kunnen we vastgehouden spanning en stress in het lijf loslaten.


Als Bevallingstrauma specialist ben ik bevoegd om Emdr* toe te passen om je klachten te verminderen en je angst voor de volgende zwangerschap te reduceren.

Voel je van harte welkom!

Klik op Wat is EMDR? voor meer informatie.

*EMDR Eye movement desensitization and reprocessing. Wetenschappelijk bewezen methode om traumatische herinneringen te verwerken.

bottom of page