top of page

Counseling

TRE stress councelling.png

Plaats: Lambertus Hortensiuslaan 40c in Naarden

Tijdsduur: 75 minuten

Prijs: € 75

Jezelf kunnen zijn tijdens zwangerschap en bevalling is enorm belangrijk. Maar tegelijk ook super lastig. Misschien moeten er eerst lagen doorbroken worden die alles te maken hebben met hoe het leven je gevormd heeft. Soms zijn die lagen keihard maar door te begrijpen waarom jij op een bepaalde manier reageert en welke omstandigheden jou stress geven, worden ze gegarandeerd zachter.

Als wij samen om de tafel gaan, gaan we op zoek naar facetten in jouw gedrag die jou niet helpen en stressvol zijn. We gaan kijken waar jij vaak tegenaan loopt en hoe jij gewend bent dingen aan te pakken. Je omgeving kun je niet veranderen maar je kunt er wel anders mee omgaan.


Naast een gesprek is er ruimte voor praktische oefeningen die je direct kunt inzetten om stress op lichamelijk of geestelijk niveau te verminderen. We leggen jouw levensstijl onder de loep en vergelijken deze met de vitaliteitspiramide. Je krijg direct inzichten hoe je morgen al verandering kunt maken naar een leven met minder stress!


Stress is nuttig. Je lichaam maakt zich klaar voor prestatie en actie. Het zorgt ervoor dat we gevaar herkennen en direct gaan handelen. De stresshormonen adrenaline en cortisol worden aangemaakt, spieren spannen aan, je ademhaling versnelt en je hartslag gaat omhoog. Prachtig! Af en toe een stressvolle dag beleven is niet erg. Belangrijk is dat er daarna weer ruimte komt voor rust en herstel. Chronisch stress ervaren is een  serieus verhaal. Verschillende onderzoeken* hebben laten zien dat bij aanhoudende en langdurige stress tijdens zwangerschap de ontwikkeling van de baby wordt beïnvloed.

Stress heeft ook invloed op het verloop van de bevalling. Wist je dat de baarmoeder een verlegen orgaan is en zich alleen opent als het zich op z’n gemak voelt? Anders gezegd; jouw emoties beïnvloeden het geboorteproces. Het stresshormoon adrenaline moeten we vermijden, het hormoon oxytocine moeten we in grote hoeveelheden verwelkomen. Hoe je dat kunt doen vertel ik je graag.

* oa onderzoek: Effects of prenatal stress on temperament and problem behavior of toddlers, Children and Adolescent Psychiatry, Erasmus Medical Center, Rotterdam)

bottom of page